Alvdal bibliotek

BibliotekBiblioteket ligger i første etasje i kommunehuset. Her kan du låne bøker, lydbøker, tegneserier, filmer, tidsskrifter og et lite utvalg spill. Biblioteket har fem PCer til bruk for publikum, i tillegg har vi trådløst nettverk.

 

I høyre marg finner du link til katalogen vår, med oversikt over samlinga. Du kan også bestille/reservere bøker. Har du passord, kan du få tilgang på egne lån for oversikt og forlengelse av lån. Passord får du ved å henvende deg til biblioteket.

Nyheter

facebook_banner_bokmål

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I morgen begynner sommerles - som gir Norges beste boksommer!

Fra 1.juni til 31.august kan alle til og med 7.klasse delta på Sommerles 2017 sammen med barn fra 300 andre kommuner i landet.

31.05.2017

Berglind.IngaDen 20. april begynte Berglind Inga Gudmundsdottir som ny biblioteksjef i Alvdal kommune.

Berglind Inga har en mastergrad i bibliotek- og informasjonsvitenskap og B.A. i etnologi fra Islands universitet og B.ed. som lærer fra universitetet på Akureyri, Island. Hun har bakgrunn fra folkebibliotek og skolebibliotek samt erfaring som lærer. Hun kommer fra Island til Alvdal fra en jobb på skolebibliotek i en av Islands største skoler.

 

 

08.05.2017

Fram til og med 4. mai er det kunst og håndverk 8. og 10. trinn 2016/2017 fra Alvdal ungdomsskole som viser det de har laget.

 

 

27.04.2017

bygdebokTorsdag 27. april er siste kvelden med slektsgransking denne sesongen. Kom når det passer deg mellom kl. 17.30-20.00. På biblioteket vil det være noen som kan gi deg gode råd, og hjelpe deg dersom du har lyst til å starte med slektsgransking som årets sommersyssel. Dersom du er kommet i gang, trenger du kanskje en møteplass for å diskutere hvordan du kommer videre.

 

 

 

 

 

 

24.04.2017

IMG_0680[1]Denne måneden er det Skaperglede ved Mona Rørstrøm og Eva Lill Klokkerengen som er utstilt på biblioteket.

 

Dette er to kreative damer som også er tilknyttet mandagstreffen AKK (Alvdal krims krams). Mandagstreffen er en aktiv, kreativ dag for den som har behov for en møteplass. Nå har de flyttet aktiviteten til Glimt.

06.10.2016

Jon Olav Ryen

Historielaget Frederiks gave og Alvdal bibliotek ønsker
velkommen til Alvdal bibliotek tirsdag 1. mars kl.
1900.

 

Jon Olav Ryen – fra Narjordet nå busatt i Folldal har skrevet boka: Stedsnavn i Nord-Østerdal. Jon Olav presenterer boka, med smakebiter og historier. Veien fra tanke til ferdig bok.

 

Kaffepause med lotteri.

 

Etter pausa forteller Jon Olav også litt om dialekter i Nord-Østerdal. En liten presentasjon av hans første bok: Oss må tålå meir um detta – dialektboka for Folldal.

 

Gratis inngang

 

Velkommen!

 

23.02.2016

ungdoms olBiblioteket markerer Ungdoms-OL med en liten utstilling. Her finner vi boktips fra et knippe idrettsprofiler.

 

Konkurranse: 

 

Vi har også en quiz liggende. Fyll ut, og du har muligheten til å vinne OL-maskoten Sjogg!

12.02.2016

IMG_1418I hele 2015 har enhet helse og enhet kultur i Alvdal kommune hatt en fotokonkurranse i anledning Friluftslivets år 2015. Vi har hatt et ønske om å

inspirere til aktivitet og bruk av naturen ved å lyse ut en fotokonkurranse gjennom hele året. 

 

Det kom inn mange flotte bilder i løpet av året, som fristet en til å ta turen ut. Et bilde ble kåret til månedens bilde per måned, og vinneren av hele fotokonkurransen ble Bjørn Langleite med bildet "Løypeidyll". Han mottok premien på 2000 kr samt en fin fremkalling av vinnerbildet 16/12.

 

Alle månedens bilder er nå utstilt på biblioteket, og utstillingen vil stå frem til ca 11. januar 2016. Ta turen innom og kikk da vel:) 

 

16.12.2015

bilde utstilling linden

Maire Linden er glad i gjenbruk og søm. Av gamle gardiner, olabukser, kjoler m.m. blir det puter, frukt, kaker, dukker julepynt og mye annet fint. Et utvalg av dette kan du se på biblioteket denne måneden.

12.11.2015

plassen barnehage høsten 2015Biblioteket hadde fredag 16. oktober hyggelig besøk fra Øwretun og Plassen barnehager. Yngvill fortalte historier og gjorde dette til en god start på helgen for både store og små.

16.10.2015

ung husflidI august arrangerte Husflidslaget en uke de kalte Ung Husflid. Det er arbeider fra denne uken som nå stilles ut i biblioteket. Her finner vi tovede tøfler, sitteunderlag og sesongens første nisser.

06.10.2015

bygdebok

Slektsgransking er en spennende hobby. Nå starter en ny sesong på Alvdal bibliotek.

Kom når det passer deg torsdag 24. september mellom kl. 17.30-20.00. På biblioteket vil det være noen som kan gi deg gode råd og hjelpe deg dersom du har lyst til å starte med slektsgransking, eller trenger hjelp for å komme videre.

17.09.2015

bilde av utstilling wilseI år er det 150 år siden fotografen Anders Beer Wilse ble født. Han reiste land og strand rundt og tok bilder. Han besøkte Alvdal flere ganger i årene mellom 1903 og 1948. Utstillingen viser et utvalg av disse bildene.

 

Les mer om Wilse.

 

Se flere bilder her. Dette søket viser bilder Wilse tok i Alvdal.

01.09.2015

I følge kalenderen er det snart sommer. Dette er siste uken med normale åpningstider for biblioteket. Kveldsåpent onsdag og torsdag, og lørdagsåpent.

 

Lørdag er Siri Stiklestad til stede for å fortelle om sin salgsutstilling, og lar barn prøve seg som kunstnere.

 

Fra mandag 22. juni til 16. august er biblioteket åpent:

 

mandag - fredag 11.00 - 14.30

 

Fra mandag 17. august er vi tilbake med normale åpningstider.

15.06.2015

grønnsisikLørdag var det åpning av utstillingen "Fuglene vet" som viser et utvalg av verkene til Siri Stiklestad. Utstillingen, som er en salgsutstilling, vil stå ut juni.

09.06.2015

bild1Biblioteket hadde i dag storfint besøk av forfatter Bjørn F. Rørvik og 1. og 2. klasse ved Steigen og Plassen skole. Besøket var kick off for SommerLes 2015, som nå er i gang!

 

Lån minst fem bøker og bli med i trekningen av premier.

 

Nytt av året er mange spennende muligheter på www.sommerles.no fra 1. juni.

 

Mer informasjon og SommerLespass får du på bibliokeket.

19.05.2015

bygdebokDet har dessverre blitt en feil i hovedregisteret til Alvdal bygdebok, bind 4, slik at en del gardsnavn er falt ut. Derfor er det trykket opp en ny side 570. Denne kan hentes hos Alvdal Bok- og papirhandel eller på Alvdal bibliotek.

12.05.2015

utstilling ungdomsskola vår 2015 2Torsdag 30. april var Mjølkerampebiblioteket på NRK hele 3 ganger. Blant annet i Dagsrevyen - stor stas!

 

Det lengste innslaget kan ses her: Østnytt

 

På biblioteket kan man frem til ca 30. mai se arbeider 8. og 10. trinn ved ungdomsskolen har laget i kunst og håndverk.

 

Bibliotekets bøker om taler, sanger, bordekking og lignende står nå i disse konfirmasjonsdager lett tilgjengelig helt fremst i biblioteket.

12.05.2015

erland kjeldsenDe drøyt 20 fremmøtte fikk et fint møte med diktenes verden sammen med Erland Kjeldsen torsdag kveld.

Kjeldsen fremførte et utvalg av sine egne dikt og betraktninger, som dessverre ennå ikke er utgitt. Det var også plass til andre diktere, blant annet Børli, som i følge Kjeldsen har skrevet et dikt for enhver anledning.

 

Andre Alvdalsdiktere ble også nevnt, og et par godbiter fra samlingen "Bare tull" av Arne Helge Dahlen og Oluf Kløvstad ble trukket frem til glede for nye lyttere.

 

Kvelden ble rundet av med at Kjeldsen fekk drømmen oppfylt. Diktene "Kolumbus, nei..." og "Familiebibel" fremført av forfatteren sjøl, Ola Jonsmoen.

10.04.2015

grafiske glederNå er det grafisk designer Karianne Sollid som har utstilling på biblioteket. Her er det mye fint å se, så kom innom og ta en titt.

10.03.2015

slekt og skare

Den som leter etter sine røtter finner dem på mange plasser. Et sted å begynne er på biblioteket.

 

I ene hjørnet av utstillingen er forskjellige produkter av Leiv Skare, som fikk mye oppmerksomhet på en utstilling nylig.

25.02.2015

tidsskrifter januar2 2015Bilentusiast, Donaldist, eller glad i å fiske? Nytt år, nye muligheter og også nye tidsskrifter!

 

For å få plass til det nye, må noe ut. Tidsskriftsalg i gangen utenfor biblioteket, 20 kr for en årgang.

06.02.2015

Per Egil HeggeMøt journalist og forfatter Per Egil Hegge
som sammenlikner to store humorister —  Rolv Wesenlund og 

Alvdals egen Kjell Aukrust.

 

Etterpå blir det bokkafé.

 

Alvdal bibliotek 15. januar kl 19.00

 
Inngang kr. 50. OBS Gratis for VinterLes-deltakere.

 

Foredraget er en del av leseaksjonen VinterLes. Kom og hør interessante foredragsholdere på bibliotekene i Os, Tolga, Rendalen og Folldal også — alt i løpet av januar/februar 2015!

06.01.2015

utstillingBrannvålen - garn, skinn og lys stiller nå ut noen av sine produkter i monteren.

14.11.2014

bok med kopp

Alvdal bibliotek og Alvdal bygdekvinnelag starter nå opp med Bokkafe i Alvdal. Disse bokkafeene skal være et uforpliktende sted hvor man kan få et avbrekk i hverdagen, og nyte en kaffekopp og en kakebit mens man får tips til god lesning. Innholdet vil variere fra gang til gang, og i stor grad være presentert av frivillige. Noen ganger vil det kanskje også bare være en ren samtale mellom de som kommer, så dette vil være mye mindre forpliktende enn for eksempel en lesesirkel.

 

Denne første gangen er det biblioteket som står for innholdet. Har du en forfatter, en bok, eller et forfatterskap du har lyst til å snakke om er det bare å ta kontakt med Alvdal bygdekvinnelag ved Hilde Thoresen eller biblioteket.

 

Første Bokkafé vil være mandag 27. oktober kl. 20. Servering av kaffe og kake. Velkommen!

 

Program:

 

Torstein tar en kort presentasjon av ebøker og VinterLes

 

Britt om sine opplevelser med Cecilie Enger

 

Yngvill snakker om Gulldronning, perledronning

22.10.2014

Fredag 20. juni kl. 15.00 er det åpning av bibliotekets sommerutstilling "Mitt Alvdal". Det er Alvdal fotoklubb som står for utstillingen.

 

Alvdal fotoklubbs medlemmer tar
bilder her, der og over alt, men
klubbens hjerte er i Alvdal. Utstillingen
gir et uredigert blikk på hva de ser.
Kanskje kan du som besøker
utstillingen se noe du ikke har lagt
merke til før, hvem vet?

 

I tillegg har
fotoklubben laget en
gjettekonkurranse: "Hvor i Alvdal er
dette?" Vinnerne offentliggjøres under
Mandelpotetfestivalen.

16.06.2014

Fra mandag 2. juni kan du låne ebøker ved Alvdal bibliotek. Last ned appen ebokbib fra google play eller app store. Logg inn med Lånenr (står på lånekortet) og pinkode, og begynn å lese! Lånenr og pinkode fås ved å kontakte biblioteket.

30.05.2014

reidar kjelsen

Årets SommerLes ble sparket i gang på onsdag med besøk av forfatteren og illustratøren Reidar Kjelsen. 5. klasse ved Steigen og Plassen skole var invitert og så ut til å kose seg. Kjelsen viste originaltegninger og fortalte om hvordan han jobbet, men hadde også tid til å øse av sin livsvisdom. Som for eksempel at voksne lyver, og hvordan det føles å bli dumpet. Det siste ble fremført live foran klassene ved hjelp av en elev, som nok neppe vil glemme denne dagen med det første. Til slutt var det tegning av monster, elevene rakk opp hånden og sa hva de ville ha på monsteret, Kjelsen tegnet. Meget imponerende! Tegningen kan ses på biblioteket.

 

SommerLes er for alle barn i alderen 0-13 år. Les minst fem bøker, og bli med på trekningen av bokpremier og kinobilletter.

 

Les 10 bøker og få Superleserarmbånd

Les 20 bøker og få Superduperleserarmbånd

Les 30 bøker og få Megasuperduperleserarmbånd

 

Lever ferdig utfylt lesepass til biblioteket innen 6. september.

 

Til høsten blir det avslutningsfest med trylleshow.

23.05.2014

grunnlovsutstilling 2014Vi markerer grunnlovsjubileet med en utstilling. Her kan du blant annet se "Den Norske Rigsforsamlings-forhandlinger i året 1814" utgitt i Christiania september 1814.

20.05.2014

steigen skole utstilling 27. trinn ved Steigen skole ville finne ut hva som skal til for å utvikle bygda vår, slik at flere har lyst til å flytte hit eller være på ferie her. Først så de på hvilke ressurser vi allerede har, så har de forbedret og utnyttet disse på nye måter. Resultatet kan du nå se på biblioteket.

30.04.2014

vinterles logoVinterLes er over for denne gang og de heldige vinnerne er trukket, og vil bli kontaktet. Hovedpremien var det en folldøl som stakk av med.

 

Vi gratulerer!

28.03.2014

Kolloen-Ingar-Sletten_Foto-Morten-Brun

Tirsdag 25. mars kl. 19.30 kommer Ingar Sletten Kolloen

for å fortelle om folk han har
møtt og skrevet om, og hvordan
bøkene ble til.

 

Kolloen har blant annet skrevet biografier om Knut Hamsun, Dronning Sonja og Snåsamannen, så her burde det være noe for enhver smak.

 

Dette er også avslutningsfest for første år med  VinterLes.

Det blir premiering,  heder og ære!

 

  

Kaffepause.  Inngang kr. 50.

 

VinterLes-deltakere kommer gratis inn.

20.03.2014

forbereselser til vinterlesturne

Mandag 20.01 kl.19.30 kommer VinterLes sin bokturné «Kortreiste lesetips» til Alvdal bibliotek. Kom og hør bibliotekarene fra Nord-Østerdalen fortelle om sine favoritter.

 

Bibliotekarene har allerede vært på Tolga og i Folldal og fått glimrende omtale i Arbeidets Rett. Nå venter Rendalen og Os før siste stopp er her i Alvdal 20.01. Dette er siste sjans til å få med seg forestillingen, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.

 

Gratis inngang

 

Kaffe og kake: 50,-

13.01.2014

ola jonsmoen

Onsdag 11. desember kl. 19. kommer Ola Jonsmoen til Alvdal bibliotek for å gjøre oss  bedre kjent med dikteren Kjell Walraamoen. Ola vil snakke om kontrasten mellom gardbrukeryrket, og drømmen om å leve som skribent. Historien blir krydret med høytlesning av noen av Walraamoens dikt.

 

Ola har den siste tiden også arbeidet med en bok som heter «Nesting». Her stifter vi nærmere bekjentskap med Jo Aust, kraftkaren fra Vingelen - usedvanlig sterk, og usedvanlig snill. 

 

Det blir også muligheter for julegavehandel: Irene fra bokhandelen selger bøker og Ola Jonsmoen signerer.

 

Gløgg og pepperkaker hører også med i det som blir en trivelig pause i adventsstria!

05.12.2013

postkort_2

Onsdag 27. november kl 19. på Alvdal bibliotek blir det et tilbakeblikk på postens 150 år i Alvdal.

 

Arild Alander Arild Alander forteller om den generelle posthistorien.

 

Annar Avlesen snakker om postgangen med jernbanen og viser fram postkort med Alvdalsmotiv.

 

Bård Randmæl tar for seg sin bestefars og fars historie som postmestre i Alvdal.

 

 Salg av kaffe og kaker

 

 Arrangører: Historielaget Fredriks Gave og Alvdal bibliotek

22.11.2013

1382559_book_1En møteplass for slektsgransking for alle i regionen. Torsdag 28. november kan du som er interessert i slektsgransking, komme på Alvdal bibliotek mellom 17.30 – 20.30. Her finner du garvede slektsgranskere som kan hjelpe deg. Du kan enten få tips og råd hvis du vil begynne, eller kanskje du trenger hjelp til å komme videre.

 

                           Velkommen til en trivelig kveld på biblioteket.

22.11.2013

bilde

Onsdag 23. oktober kl. 19.30 kommer Liv Kari Lien til Alvdal bibliotek for å fortelle om sitt engasjement for et barnehjem i Narva, Estland.

 

Lien samler hvert år inn gaver under julgrantenninga på Tynset.

 

Enkel bevertning

 

Arrangementet er et samarbeid mellom Alvdal bibliotek og Alvdal bygdekvinnelag.

 

Velkommen!

16.10.2013

livgade

Onsdag 16. oktober kl. 19.00 kan du møte den engasjerte og entusiastiske bokinspiratoren Liv Gade på biblioteket!

 

Gade kommer i anledning VinterLes, som er en leseaksjon for voksne. Les minst fem bøker, før de inn i lesepasset og bli med i trekningen av fine premier.

 

Inngang kr 50.

 

Salg av ost, kjeks og vin.

11.10.2013

Oddgeir BruasetFjernsynsserien er blitt bok, og boka er blitt lysbildeforedrag.

Programskaparen, forfattaren og foredragshaldaren Oddgeir Bruaset kjem og held lysbildeforedrag laurdag 5. oktober klokka 18.00 i Flåklypasalen på Aukrustsenteret.

Inngang 100 kroner.  Moglegheit for å kjøpe enkel bevertning.

 

Bruaset les utdrag frå boka, og fortel om møte med menneske som lever på ein måte som for dei fleste av oss verkar usannsynleg og eventyrleg.

Det blir høve til å kjøpe boka under arrangementet.

24.09.2013

jegerBiblioteket har i forbindelse med Mandelpotetfestivalen ny utstilling. Det er fokus på jakt og bær. Minner også om lansering av Bærboka av Kirsten Winge på bokhandelen. Boka får du selvfølgelig også lånt på biblioteket!

18.09.2013

1382559_book_1Velkommen på Huldra 14/9 klokka 11.00 til presentasjon av bind 2 av bygdeboka. Forfatter Alf Eggset forteller om arbeidet med boka, og ordfører Svein Borkhus tar i mot boka på vegne av kommunestyret.

Alvdal bygdeboknemnd v /Britt Steien Rasmussen ønsker deg velkommen.

11.09.2013

klovnen_knut_med_baller_i_luften

Tirsdag 10. september kl 17.00 inviterer Alvdal bibliotek barn fra 0-13 år til avslutningsfest på kommunehuset. Det blir utdeling av premier blant dem som har deltatt i SommerLes. I tillegg kommer Klovnen Knut med showet VirrVarr!

04.09.2013

salg tidsskrifter

 

Kroner 20 for en bunke tidsskrifter.

 

Forundringspakker med lydbøker på kassett:
20 kroner per pose.

 

 

11.07.2013
stemmerettsjubileum

I årets sommerutstilling har vi fokus på stemmerettsjubileet, da spesielt brevet som ble sendt fra Lille-Elvdalen til Stortinget i 1906.

11.07.2013

Ingrid Vollan leser for barnehageneÅpningstidene er da mandag – fredag  11.00-14.30.

Dette gjelder fra 24.juni til 18. august.

Velkommen.

21.06.2013

stock-photo-18785762-curvy-film-stripFilmbussen er et filmkurs for ungdom mellom 12 - 17 år. Tilbudet kommer tilbake til Alvdal 24. og 25. juni 2013, og det er 15 plasser. Filmkurset er gratis.

 

 

 

Påmelding innen 12/6 til henny.oddveig.kveen.brustad@alvdal.kommune.no eller på telefon 95210114.

 

De 15 første som melder seg får plass. Oppgi navn, adresse, telefon, mail og alder ved påmelding.

 

Grip sjansen til to spennende dager med proffe instruktører!

05.06.2013

KvinnerLørdag 8. juni kl. 14.00. markerer  Alvdal bibliotek og Alvdal bygdekvinnelag dette med musserende vin og kanapeer, utstillingsåpning og foredrag.

31.05.2013

stock-photo-3029533-fresh-leavesAlvdal Barne- og ungdomsråd arrangerer kurs for ungdom i Alvdal fra 6. klasse opp til 18 år.

21.05.2013

IMG_0184Den gamle informasjonstavlen ved Lovise Hytte begynte å bli slitt, så derfor er det nå blitt laget en ny som er en tro kopi av den gamle.

 

Ta turen til Lovise Hytte hvis du vil gå og se på et historisk miljø i Alvdal.

 

Lovise hytte

06.05.2013

utstilling fra ungdomsskola

Elever fra ungdomsskola viser frem produkter de har laget i Kunst og håndverk og valgfaget Design og redesign det siste året. Her er det mye fint.

 

10.04.2013

image714 elever har hatt timer i billedkunst i vinter. De stiller nå ut i biblioteket og rådmann Erling Straalberg åpnet utstillingen tirsdag 19.03.

 

Teknikker de har jobbet med er tusj, akvarell og fargeblyanter, vokspasteller og akrylmaling på lerret. De har  også malt på silke og laget collager og klippet mosegummi og limt på farget kartong

22.03.2013

220px-Day_old_chick_black_backgroundNå nærmer det seg påske og vi har funnet frem påskekrimmen. I tillegg står det et salgsbord i gangen hvor det er mange fristelser. Velkommen!

 

Biblioteket er åpent disse tidene i påskeuken:

Mandag: 12-16

Tirsdag: 12-16

Onsdag: 10-13

 

 

22.03.2013

Rumpemelk fra Afrika - 250213-page-001Lørdag 16. mars kl. 12 er det igjen klart for snipp snapp snute på en pute på Alvdal bibliotek. Denne gangen er det Sigrun Selboe som kommer. Hun vil lese fortellingen Rumpemelk fra Afrika. Det ryktes at det også er mulighet for prøvesmaking av rumpemelk etter fortellingen. Ta med din egen pute og kom!

 

Inngang kr. 20

14.03.2013

ArmeniaLene Wetteland er rådgiver på Armenia i menneskerettighetssorganisasjonen Den norske Helsingforskomite, og var første gang i Armenia da hun arbeidet for det armenske røde kors i 2005-2006. Der møtte hun også mannen sin, Mher Grigoryan. De to vil ha en presentasjon om Armenia med bilder og historier fra dagligliv og historien til det spennende landet.

07.02.2013

stock-photo-17217655-library-books28. og 29. januar har Alvdal og Tynset besøk av forfatteren Ted Granlund. Litteraturkurset er en premie som kommunen med best begrunnelse fikk gratis som en støtte i rekrutteringsprosessen til lokalt UKM, av Turneorganisasjonen i Hedmark.

 

 

Mandag 28. januar fikk 10. klasse ved Alvdal ungdomskole besøk av Ted Granlund, og tirsdag 29. er det 7. klasse ved Tylldalen barneskole som får spennende besøk.

Les mer på Alvdal midt i væla

29.01.2013

IMG_0121Tre unge flyktninger med 4-5 år bak seg som nord-østerdøler, fortalte fredag ettermiddag om møtet med Norge, vår region og norsk kultur opp mot deres egne kulturer og bakgrunn. Les mer på Alvdal midt i væla

23.01.2013

stock-photo-20773291-below-view-of-children-showing-ok-sign28. og 29. januar kommer forfatteren Ted Granlund til Alvdal bibliotek for å holde litteraturkurs for ungdom. Kurset er en premie til Alvdal og Tynset i forbindelse med ungdommens kulturmønstring og er gratis for deltakerne. Har du lyst til å skrive noe eget - meld deg på!

17.01.2013

BokutstillingUtstillingen står til 31. januar. “Forfatterne" har jobbet med temaene “Høst", “Dinosaurer", “Det gamle Egypt" og “Meg selv"

 

 

17.01.2013

stock-photo-17217655-library-booksBibliotekene i Nord-østerdal har i fellesskap laget en spennende adventskalender på nett. På www.kortreistelesetips.blogspot.no kan du hver dag fra 1. desember og fram til julaften lese en ny bokomtale skrevet av bibliotekarene i Folldal, Alvdal, Tynset, Rendalen, Os og Tolga. Dette er en spennende måte å få nye lesetips på. Bloggen med bokomtaler fortsetter også etter jul.

06.12.2012

Nisser 1Nissene har kommet - kom og se!

06.12.2012

Klovnen KnutHøstmørket har senket seg, men fortvil ikke: på biblioteket florerer det av aktiviteter.

22.10.2012

IMG_0105På folkebiblioteket er det satt frem ulike bøker om mat, blant annet kokebøker av Bodil Norjore som kommer på mandelpotetfestivalen. Det er også bøker om lokalmat,  bruk av potet, verdensarvmat, hvordan en lager pølser, med mer!

 

Stikk innom og få inspirasjon på biblioteket!

21.09.2012

IMG_0092I anledning mandelpotetfestivalen er det nå laget en innholdsrik utstilling på folkebiblioteket om ulike poteter, krydret med bilder og informativ tekst. Ta turen innom og lær om potetens mangfold!

 

21.09.2012

2005-hattene-002Lørdag 25/8 klokka 12.00 er det konsert med Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen, etterfulgt av leker og aktiviteter i regi av Alvdal IL, Alvdal speidergruppe, Alvdal frivilligsentral og kulturkontoret.

 

Det blir salg av vafler, saft og kaffe.

 

Velkommen! 

20.08.2012

Malena Knut_2Alvdal spell- og danselag fremfører "Malena - Knut, gløtt frå eit spellmannsliv" på Husantunet fredag 17. august klokka 20.00 og lørdag 18. august klokka 15.00 og 20.00.

 

 

13.08.2012

IMG_2113Søndag 5/8 mellom klokka 11.00 - 16.00 blir det guiding på Husantunet med Eli Gjøran Trøan. Hun har arbeidet på Husantunet tidligere, og hun kan mye spennende historie om stedet. Det blir også salg av enkel bevertning.

 

Forøvrig holder Olav Langleite urtehagen i fin og god stand i sommer.

 

Velkommen til Husantunet!

 

Program for sommeren på Husantunet

31.07.2012

spill6Kulturdepartementet har bestemt at bibliotekene nå ska få tilsendt norskutviklede spill. Dette er vi selvfølgelig glade for, og en del spill er nå klare for utlån. Det er spill for barn til pc/mac og Nintendo ds. Blant titlene så langt finner vi Pippi Langstrømpe, Flåklypa, Kaptein Sabeltann og ildprøvene, Knerten gifter seg, Englekræsj og Ungene i gata

10.07.2012

IMG_3956Nå kan du se resultatet fra når filmbussen besøkte Alvdal.

Det ble tre gode filmer: CSI Alvdal, The Self og Tenk på det.

 

Filmverkstedet i Oppland

 

Hvis de som laget filmene ønsker det, kan de delta i ungdommens kulturmønstring og noen av filmene kan også bli sendt inn til Amandusfestivalen.

04.07.2012

P6280029I bibliotekets sommerutstilling setter vi fokus på Malena-Knut.

 

I år settes det opp spel om Malena-Knut igjen. På biblioteket vises bilder fra forrige spel og du kan lytte til arven etter Malena-Knut, fremført av Alvdal spell- og danselag.

28.06.2012

843479_calenderKulturkontoret gir bort noen gamle kalendere med bilder fra Alvdal i, blant annet ""Alvdøler i farta" fra 1998. Stikk innom kulturkontoret hvis du har lyst på en, eller ring 62 48 90 39 og få tilsendt .

05.06.2012

1382559_book_1Nå har bind en av Alvdal bygdebok: Bygda og nordmed Glåma, vært i salg siden 14. januar. Boka selges på Alvdal Bok- og Papirhandel og der kan du også bestille den og få den tilsendt ved å ta kontakt pr. telefon 48 71 44, pr. brev, pr. telefaks 62 48 79 04 eller pr. epost post@abok.no  Les mer:

27.04.2012

Alvdal Bygdebok logo ingressOm kort tid vil alle husstander som er med i bind to av den nye bygdeboka motta et brev i posten. Bindet heter « Vestate og opp langs Folla», og inneholder grendene  Vestate  fra Stormoen – Moan – Plassen – Måna- oppover Folldalsveien til Egnund og Strålsjøåsen.

 

For at kvaliteten på boka skal bli så bra som mulig, med færrest mulige feil, er det viktig at alle tar seg tid til å lese nøye gjennom det de mottar, og gi tilbakemelding på de feil de finner. Les også nøye det brevet som ligger ved.

 

Fristen for tilbakemelding er satt til 12. mars, og rettes til Britt Steien Rasmussen.

E-post: britt.steien.rasmussen@alvdal.kommune.no 

Telefon: 62 48 90 47/62 48 90 40 eller mobilnr.: 95220748.

16.02.2012

Alvdal Bygdebok logo ingressLørdag 14. januar inviteres det til presentasjon av Alvdal bygdebok, bind 1 på Huldra fra kl. 11.00.

Forfatter Alf Eggset forteller om arbeidet med boka.

Varaordfører Ola Eggset tar imot boka på vegne av kommunestyret.

Alvdal Bok- og Papirhandel har med seg boka og den kan kjøpes der.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig stund sammen med forfatter og boknemd.

 

Alvdal bygdeboknemd v/Britt Steien Rasmussen

11.01.2012

Kontakt biblioteket

Alvdal bibliotek 

Tlf 62 48 90 47

E-post

Biblioteksjef:      

Berglind Inga Gudmundsdottir
Bibliotekar:         

Britt S. Rasmussen
Skolebibliotekar: 

Yngvill Sandnes

Åpningstider

 

Mandag: 12:00 - 16.00
Tirsdag: 12:00 - 16.00
Onsdag: 13:00 - 18:00
Torsdag: 13:00 - 19:00

Fredag:

Stengt 
Lørdag: 11:00 - 14:00
Søndag: Stengt

 

 

 

Lenker

Søk i andre baser: 

Hedmark samsøk

Biblioteksøk

BIBSYS