Egenberedskapsuka 2022

Egenberedskap- du bør kunne klare deg selv i minst 3 døgn.

Har du alt du trenger for å klare deg i tre døgn hvis vann og strøm plutselig blir borte? I uke 44 starter en landsdekkende kampanjeuke om egenberedskap.

Målet med egenberedskapsuka, som gjennomføres 31.oktober - 6.november, er å gjøre oss bedre rustet i krisesituasjoner. Mange har nok allerede mye av det de trenger for å klare seg selv i tre døgn, så ofte er det ikke mye som skal til for å være mer forberedt.

Direkotaretet for samfunnsikkerhet og beredskap(DSB) anbefaler at alle husstander i Norge tar noen enkle grep for å bedre sin egenberdskap.DSB har utarbeidet konkrete råd til alle innbyggere som du kan lese på sikkerhverdag.no. Der finner du blandt annet eksempler på hva et beredskapslager hjemme bør inneholde for å klare deg i minst 3 døgn.

Hvorfor egenberdskapsråd nå?

Pandemien og krigen i Europa gjør at egenberedskap er mer aktuelt enn på lenge. Det kommer på toppen av allerede kjente utfordringer som cybertrusler og ekstremvær. Dette kan føre til bortfall av kritisk infrastruktur, for eksempel strøm, vann og mobilnett.

Vi som bor i Norge- et av verdens tryggeste land- er vant til at det meste stort sett fungerer som det skal. Det er veldig mange tjenester og funksjoner vi er avhengig av for at vårt daglige liv skal gå rundt uten store problemer. Ved å være godt forberedt, bidrar du til at de som trenger det mest kan få hjelp først i en eventuell krisesituasjon.

Egenberdskapsuka arrangeres av DSB i samarbeid med kommuner i hele landet.