Gjeldende forskrift for koronatiltak oppheves mandag 7. juni

Fra mandag 7. juni vil Alvdal kommune gå tilbake til å følge nasjonale føringer for tiltak mot korona.

Barnehager og skoler vil fra samme dato være på grønt nivå.

Jeg vil gjerne takke innbyggerne for å ha tatt dette på alvor. Felles jobbing har gjort at vi har klart å slå ned dette på såpass kort tid.

Vi hadde heller ikke klart dette hvis ikke kriseledelse og test- og smittesporingsmannskapet vårt hadde stilt opp på den flotte måten de har gjort.

Jeg er også glad for at russen nå kan få til en feiring av 13 års skolegang. Russen har vist seg ansvarsfulle, det skal de ha all honnør for.

Samtidig håper jeg at fortsatt fokus på smittevern vil bidra til at vi går en fin sommer i møte.

Nasjonale retningslinjer og grønt nivå

Etter denne gode innsatsen til innbyggere, helsepersonell og andre aktører kan Alvdal kommune, og de andre kommunene i Fjellregionen, gå tilbake til å følge de tiltakene som gjelder på nasjonalt nivå. Dette vil være gjeldende fra mandag 7. juni. Følg denne lenken for å se de nasjonale tiltakene

• Avdal kommune går til grønt nivå i skoler og barnehager. I resten av regionen vil det variere noe hvilket nivå som blir gjeldene.
  • Alvdal kommunes ansatte som har hatt hjemmekontor de siste ukene, vil nå i hovedsak være mulig å treffe fysisk.

Anbefalinger

Disse anbefalingene gjelder fortsatt:

• Vi anbefaler at eventuelle arrangementer arrangeres ute, så langt det lar seg gjøre.
  • Hold deg hjemme når du er syk
  • Test deg ved minste mistanke om smitte
  • Er du student som skal hjem til sommeren, ta en test etter hjemkomst
  • Bruk munnbind der det ikke er mulig å holde 1 meter avstand