Heng opp ei stjerne

«Heng opp ei stjerne eller et hjerte i vinduet, det gleder både deg og andre», sa helse- og omsorgsminister Bent Høie i dag. Det synes jeg vi skal gjøre. Vi skal feire jul i år også, men det blir ikke slik vi er vant til. Vi må nok finne oss i at ikke alle tradisjoner kan opprettholdes i dette annerledes-året.

Vi ser en økning i psykiske lidelse og ensomhet. Mange er enda mer alene enn før. Jeg ønsker meg at årets julegave-hit blir å gjøre gode gjerninger for de som virkelig trenger det. En blomst, en telefon, en spasertur i frisk luft. Vi må huske at små ting kan bety så veldig mye for andre. Dette er også en del av den store dugnaden. Farmor sa alltid at den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad – hun hadde helt rett i det.

Kommunalminister Monika Mæland kommer også med klare oppfordringer til oss i dag. Start julehandelen nå. Hun sier også at vi nå har muligheten til å støtte opp om det lokale næringslivet. Jeg ser at mange butikker tilbyr handel også utenom vanlige åpningstider om noen skulle trenge det, handelsstanden er virkelig løsningsorientert.

Det har vært ei helt spesiell tid siden mars, og vi kan ikke tillate oss å slappe av riktig ennå. Men det er ingenting i veien for å lyse opp hverdagen litt ekstra. Det er akkurat i år at vi kan starte juleforberedelsene tidligere – og gjøre denne førjulstiden lysere, både for oss selv og for andre. 

Ønsker alle ei fin og lys førjulstid!

Mona Murud, ordfører