Korona - Nye rutiner og tiltak fra torsdag 25. mars 2021

Regjeringen la den 23. mars fram nye retningslinjer. Disse gjelder fra torsdag 25. mars klokka 00.00, og inntil videre. Tiltakene vil bli vurdert på nytt innen 12. april.

Ha så få kontakter som mulig

Hovedbudskapet er en forsterket anbefaling om å ha så få sosiale kontakter som overhodet mulig, og å ha de samme kontaktene over tid.

De viktigste endringene for privatpersoner:

• hold to meters avstand
  • ikke ha mer enn to besøkende hjemme.
  • organisert aktivitet for voksne skal ikke gjennomføres.
  • I begravelser kan det være maks 50 personer til stede.

Alle arrangementer som ikke er absolutt nødvendige skal avlyses. Må de gjennomføres, så er regelen maks 20 personer innendørs på faste anviste plasser, og maks 50 personer utendørs. (Det er i enkelte tilfeller andre regler for personer under 20 år)

Gjør handlinga lokalt, og bruk munnbind!

Vi anbefaler nå sterkt at alle bruker munnbind når dere treffer andre, for eksempel på butikken.

Vi må reise så lite som overhodet mulig, og vi oppfordrer sterkt til at alvdøler handler lokalt på Alvdal nå. Dette er også et viktig bidrag for å støtte nærbutikkene nå som påskehandelen fra gjester kan bli mindre.

Oversikt over de nyeste tiltakene finner du ved å følge denne lenka til regjeringens hjemmeside.

Er dette nødvendig her?

Alle er enige i at dette er strenge tiltak for en region som er tilnærmet smittefri. Samtidig er det også gode grunner til at noen ting må være likt for hele landet. Og grunnen til at vi ikke har smitte, er at vi har vært flinke til å overholde tiltak hittil. Så vi, og alle dere som besøker oss, må sjølsagt støtte lojalt opp også om disse nye tiltakene.

Noen områder av landet har egne regler som ikke helt samsvarer med de som gjelder generelt for hele landet.

Tommelfingerregelen er at du skal ta med deg reglene fra hjemkommunen, hvis du drar noe sted, og du skal bestandig forholde deg til det strengeste settet med regler.

Testing

Det er viktig at alle nå har svært lav terskel for å teste seg. På hverdager ringer du til legesenteret på telefonnummer 62 48 91 00 og avtaler en time.

Du kan også bestille time ved å gå inn  på helserespons.no eller alvdallegekontor.no Ikke møt opp på legekontoret! Testen vil bli utført i egne lokaler.

Testing i påska

Dersom du ønsker å teste deg på en av helligdagene i påsken, så kan du gjøre dette på Tynset på disse tidspunktene:

• Onsdag 31/3                     Kl 17.00-20.00
  • Langfredag 2/4                 Kl 10.00-12.00
  • 1.påskedag 4/4                 Kl 10.00-12.00

For å avtale testing på helligdager må du ta kontakt med legevakta. Telefon 116 117.

Spesifikke tiltak i den kommunale drifta:

• Kommunehuset er åpent, men besøk skal nå være KUN etter konkret avtale med den du skal snakke med.
  • Publikumsmottak blir ubemannet, men sentralbordet vil være betjent.
  • De ansette som har mulighet til det, vil ha hjemmekontor inntil videre.
  • Kommunestyremøte torsdag 25. mars blir gjennomført digitalt, og streames.
  • Kravet om to meters avstand gjelder ikke for ordinær drift i skole og barnehage. Her er det egne veiledere, og målet er at det skal være så normal drift som mulig.
  • Biblioteket er åpent til og med fredag 26. mars kl 18.00, men blir deretter stengt til over påske.