Søknad om redusert foreldrebetaling i skolefritidsordningen (SFO) 1.-2. trinn

For familier med lav inntekt.

Gjelder fra 01.08.2020

Ingen husholdninger som har elev i 1.-2.trinn skal betale mer enn 6 % av inntekten sin for en SFO plass. Husholdninger med brutto skattepliktig person- og kapitalinntekt under kr 525 250,- kan søke om redusert foreldrebetaling. Foreldrebetalingen er begrenset av maksimalprisen som pr. 1.januar 2020 er kroner 2904,- per måned.

Ordningen krever en søknadsprosess. Alvdal kommune har utarbeidet eget søknadsskjema, elektronisk og på papir. Søknadsskjema med veiledning og rutiner for søknadsprosess er tilgjengelig på kommunens hjemmeside.

Det kan søkes i løpet av hele skoleåret. Søknadsfrist er den 15. i måneden. Reduksjon gis fra og med første måned etter at vedtaket er fattet. Vedtaket gjelder for ett skoleår. Foresatte som søker, må bo på samme folkeregisteradresse som barnet.

Inntekten må dokumenteres. Som dokumentasjon kreves siste mottatte skattemelding. Denne leveres med søknaden. Dersom noen ikke har skattemelding å legge fram, skal det legges fram annen dokumentasjon av inntekt.

Foresatte kan søke underveis i skoleåret dersom det er vesentlig og varig endring i inntekten. Vesentlig og varig endring innebærer stort inntektstap som følge av langtidsarbeidsledighet, endring i husholdningens sammensetning eller lignende årsaker.

Alvdal kommune