Velkommen hit på vinterferie! - her er noen gode råd

Det er nå snart et år siden pandemien kom til Norge. Vi har vært igjennom et helt ekstremt år. Etter jul har vi hatt en lang periode nærmest uten smittehendelser i regionen, og nå er vi framme ved vinterferien.

Dette er en velfortjent pust i bakken for alle som har bidratt til at smittetallene fortsatt er lave. Vi må også vise forståelse for at de som bor i områder med større frykt for smitte og strengere smitteverntiltak trenger en pause, de også. 

Vi forventer nå en del tilreisende til regionen. Dette er i tråd med rådene som regjeringen gir. Dere som kommer til oss er velkomne, og vi skal dra dette lasset sammen.

Alvdal kommune ønsker nå å komme med noen gode råd for denne vinterferien, slik at det skal bli så trygt som mulig for oss alle. 

Situasjonen er ganske lik det den var før jul. Det er en flat smittetrend i Norge, men vi må anta at en stadig større andel av smittetilfellene er varianter av korona-viruset som er mer smittsomme. Erfaringer fra andre steder er nettopp at smitteutbrudd går fortere enn før, og at det kreves store tiltak for å stoppe dem - det må vi prøve å unngå. 

 • Vi ønsker at besøkende til regionen har få nærkontakter i perioden før ferien og tester seg før avreise. 
 • Dere som skal på hytter og andre overnattingsteder:
  • Husk å ha få nærkontakter i perioden før ferien.
  • Skal du på hytta skal du være frisk når du drar, er du i karantene skal du holde deg hjemme.
  • Ta med reglene fra der du bor når du drar på ferie.
  • Pass på å holde god avstand i fellesområder. Vi anbefaler munnbind der avstand ikke er mulig. 
  • Ta gjerne kontakt med, og bruk butikkene i Alvdal. Vi vet at de er behjelpelige med å ta imot bestillinger og pakke ferdig det du ønsker å handle, og finner andre løsninger dersom du ønsker det. Et bra tiltak er at en drar på butikken og ikke hele familien.
 • Fortsatt er det viktig å holde avstand, minst 1 meter, begrense antall nærkontakter osv.
 • Vi anbefaler å bruke munnbind på offentlige steder der det ikke er mulig å holde avstand.
 • Husk også: Unngå kontakt med andre om du har en startende luftveisinfeksjon og ha lav terskel for å ta test. Alvdal kommune er behjelpelig med testing.
 • Husk god håndhygiene. 

I Alvdal har vi kommet godt i gang med vaksineringen og det er gode data på at vaksinene virker som de skal. Vi ønsker så langt vi kan å unngå et smitteutbrudd. For mange vil det være ekstra ille å bli smittet nå, like før vaksinasjonen, og vi risikerer også at vaksinasjonen kan bli forsinket og vanskeligere å gjennomføre ved smitteutbrudd. 

Sist, men ikke minst håper vi at alle får tid til å ta seg litt fri. Det er lysere dager nå og sola har startet å varme litt. 

Ønsker alle god vinterferie! 

Med hilsen 

Mona Murud – ordfører