Personvern og informasjonskapsler (cookies)

Når du bruker nettsidene til Alvdal kommune legger nettleseren din igjen elektroniske spor og informasjon. Informasjonen benyttes til å bedre innholdet på nettsidene, og de kommunale tjenestene. Personvernerklæringen forteller hva som samles inn, og hvordan vi bruker informasjonen.

Ansvar

Alvdal kommune er behandlingsansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av www.alvdal.kommune.no

Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av Acos. Det er kun Acos og Alvdal kommune, som har tilgang til opplysningene. En avtale mellom Alvdal kommune og Acos regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den behandles.

Webanalyse

Google er leverandør av verktøy for webanalyse og Google er databehandler for dataene som samles inn til webanalyse. Alvdal kommune bruker Google Analytics for å analysere bruken av nettstedet og forbedre innholdet. Google Analytics lagrer deler av IP-adressen til besøkende for å samle inn geografisk informasjon. Datatilsynet regner IP-adresser som en personvernopplysning. Alvdal kommune har aktivert en IP-maskering i sporingskoden for å styrke personvernet. Det betyr at Google Analytics fjerner den siste åttebitgruppen i IP-adressene til besøkende før adressene brukes og lagres. 

Noen få brukere vil uoppfordret legge igjen personopplysninger via våre tilbakemeldingsfunksjoner. Vi arbeider for å begrense dette. 

Data fra Google Analytics lagres på egne servere hos Google. Data deles ikke uten Alvdal kommunes samtykke, med unntak av gitte avgrensende situasjoner, som når det kreves ved lov (politi/domstoler). 

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din enhet når du laster ned en nettside. Innholdet i informasjonskapslene utveksles mellom deg og www.alvdal.kommune.no hver gang du ser på en side. Kapslene sørger for at nettstedet fungerer best mulig og benyttes ikke for å identifisere deg som person.

Informasjonskapsler ved bruk av www.alvdal.kommune.no:

Funksjonelt
Kapselen CorePublishSesssion brukes for at Alvdal kommunes publiseringsverktøy skal fungere. Kapselen fjernes fra datamaskinen når du lukker nettleseren.

Identifisering av enhet

Kapselen ctcdk holder på informasjon om hvilken enhet og hvilken nettleser du bruker, slik at nettsidene våre kan presentere innhold til riktig type enhet (pc, mobil, nettbrett, etc.). Kapselen har en varighet på en uke.

Leseweb

Ved bruk av funksjonalitet for å lese opp innhold mottar du en informasjonskapsel fra leseweb.dk for at leseweb skal fungere.

Tilbakemelding

Ved bruk av funksjonalitet for å gi tilbakemelding på innhold legges det igjen en kapsel som styrer om du kan sende meldingen en eller flere ganger. Tilbakemeldingen lagres i vår database og kan ikke spores tilbake til deg. Kapselen fjernes ikke når du lukker nettleseren. Hvis du vil fjerne kapselen gjøres dette i nettleserens innstillinger.

Spørreundersøkelser

I perioder gjennomfører vi valgfrie spørreundersøkelser for besøkere på nettstedet. For å forhindre at du blir spurt flere ganger om å delta i samme spørreundersøkelse, lagrer vi informasjon om dette i en informasjonskapsel. Informasjonen lagres i 1000 dager.

Søk

Vi lagrer informasjon om søkeord og valg du benytter i søkefunksjonen på www.alvdal.kommune.no. Vi bruker informasjonen til å bedre innhold og navigasjon for brukere av nettsidene. Bruksmønster og statistikk fra søk kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, som for eksempel IP-adresse. Søkemotoren som brukes på www.alvdal.kommune.no er Google Site Search.

Henvendelser om personvernerklæringen rettes til Alvdakl kommune: postmottak@alvdal.kommune.no