Helsestasjon for ungdom

Når er det åpent? 

Helsestasjon for ungdom er åpen hver torsdag kl. 14.30 til 16.30. Vi følger skoleruta, når skolen er stengt er det ikke HFU. Men du er velkommen til å ta kontakt med helsestasjonen på telefon 62 48 91 10 også i skoleferien.

Vi holder til på helsestasjonen, i 2. etg på kommunehuset (ved siden av legekontoret).

Etter kl.15.30, er det inngang på baksiden – ved legekontoret. 

Hva tilbyr vi?
  • Om du lurer på noen ting …
  • Om du trenger noen å snakke med …
  • Om du trenger hjelp til å løse personlige spørsmål …
  • Om du trenger graviditetstest, prevensjon, klamydiatest ...

Mange unge har problemer hjemme, på skolen eller med venner. Noen ganger er det ikke nok, eller man ønsker ikke å snakke med foreldrene eller venner om det som er vanskelig. Vi er her for å hjelpe deg med å få det bedre!

Hos oss arbeider helsesykepleiere og lege som er vant til å snakke med ungdom. Du kan forvente at vi møter deg med respekt, at vi gjør vårt beste for å hjelpe deg.

Vi kan hjelpe deg med:

  • Prevensjonsveiledning, resept på prevensjon samt innsettelse av p-stav og henvisning til spiralinnsetting. Hvis du har behov for p-piller, p-plaster, p-ring, p-stav eller spiral, og er mellom 16 og 21 år, får du økonomisk støtte for å dekke hele eller deler av kostnadene for prevensjon
  • gratis kondomer
  • underlivsundersøkelse
  • samtale om temaer som psykisk helse, kropp og seksuell helse
  • hva du kan gjøre hvis du lurer på om du er gravid
  • veiledning rundt abort
  • veiledning dersom du lurer på om du har klamydiainfeksjon eller andre seksuelt overførbare infeksjoner
  • hjelp hvis du opplever hverdagen som tung og vanskelig
  • råd dersom du ruser deg mer enn du ønsker
  • å være en voksen samtalepartner for deg
  • tips til deg som vil leve sunnere …

Du er velkommen til å ta kontakt uansett hva som opptar deg! 

Vi har selvfølgelig taushetsplikt! Finner vi ikke ut av dette sammen kan vi hjelpe deg med å komme i kontakt med andre fagpersoner.

Hvem er dette for?

Ungdom fra 13-23 år, i Alvdal kommune. Foreldre/foresatte kan også ta kontakt.

Hvordan får jeg time?

Det er bare å komme innom, vi har gratis drop-in. Ønsker du å avtale time kan du ringe eller sende en SMS til:

Silje Ulsletten,
ledende helsesykepleier
E-post
Telefon 47 79 15 38

Nyttige lenker/ info

 

Generelle nettsider for ungdom

Ung er en informasjonskanal for ungdom. Som gir deg informasjon om rettigheter, muligheter og plikter.

Barneombudet skal fremme barn og unges interesser i samfunnet og følge med på utviklingen av barn og unges oppvekstkår. Les mer på barneombudets nettsider

Trenger du noen å snakke med, men ønsker være anonym? Kors på halsen er gratis, trygt og anonymt for deg opp til 18 år. Du kan prate og skrive til voksne. Eller snakke med andre på din egen alder 

Seksuell helse

Sex og samfunn er Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse. Her finner du informasjon om prevensjon, sex, kropp, seksuelt overførbare sykdommer, abort og hvor du kan søke hjelp 

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn eller identitet? Ungdomstelefonen til skeiv ungdom er et tilbud på chat, telefon og melding til unge som trenger noen å snakke med om seksualitet, kjønn, identitet, følelser, forelskelse og sex

Les om hvordan du kan teste deg for kjønnssykdommen Klamydia på FHI

Du kan få gratis kondomer på HFU. Du kan også bestille dette selv gjennom helsenorge

Er du gravid? Og usikker på hva du skal gjøre? Amathea kan hjelpe deg å finne svar ved usikkerhet rundt en graviditet. Og med oppfølging i tiden etterpå.  

Vold og overgrep

Har du, eller noen du kjenner blitt utsatt for seksuelle overgrep? Nok.-senteret er et tverrfaglig, gratis og lavterskel hjelpetilbud til alle personer som har vært utsatt for seksuelle overgrep og deres pårørende.

Blir du eller noen du kjenner utsatt for vold, overgrep eller omsorgssvikt? Ring 116 111 eller chat med alarmtelefonen for barn og unge. Alarmtelefonen er for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt. Alarmtelefonen er døgnåpen hele året, og besvarer henvendelser på telefon, chat, e-post og sms. Voksne som er bekymret for barn kan også ringe.

Psykisk helse

Har du det vanskelig? Blå kors hjelper deg – uansett om du har opplevd mobbing, kjenner noen som har blitt mobbet eller om du har mobbet noen selv. Det kan f.eks. være at du føler deg utestengt, er ensom, har en klump i magen, får kjipe kommentarer eller andre ting.

Er du mellom 18-36 år, og ønsker å ha noen å snakke med? Da kan du kontakte mental helse. De har en chatt for deg. Der kan du snakke med frivillige chatverter.

Synes du forholdet til kropp og mat har blitt vanskelig? Eller står du nær noen med en spiseproblematikk? Ta kontakt og chat med ROS.

Ønsker du å snakke med noen helt annonymt? Et medmenneske? SOS-chat er en chattetjeneste som er åpen for alle, og du kan prate om det du vil. Helt anonymt. 

Blir du eller noen du kjenner utsatt for vold, overgrep eller omsorgssvikt? Ring 116 111 eller chat med alarmtelefonen for barn og unge. Alarmtelefonen er for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt. Alarmtelefonen er døgnåpen hele året, og besvarer henvendelser på telefon, chat, e-post og sms. Voksne som er bekymret for barn kan også ringe.

Rusproblemer

Har du forelder/foresatt som misbruker rusmidler? Da kan du chatte med «barn av rusmisbrukere", helt anonymt.

Stiftelsen antidoping Norge arbeider for en ren idrett og et dopingfritt samfunn. Sliter du eller noen du kjenner med rus? Ta kontakt med antidoping Norge

På rusinfo kan du finne informasjon om rusmidler/legemidler. Og chatte helt anonymt

Andre

Er du pårørende til foreldre som ruser seg? Er psykisk syk? På unge pårørende kan du få nyttige tips og informasjon.