Aktuelt

Eiendomsskattelista for Alvdal kommune legges ut til offentlig ettersyn på denne sida og  ved servicetorget i kommunehuset den 1. mars 2019. Listene blir liggende framme til 12. april 2019.

Følg denne lenken for å se listene.

Hovedopptaket gjelder fra 15.08.19, med søknadsfrist 1.mars 2019.

Alvdal kommunale barnehage:

• Plassen barnehage, 4 avd. 1-6 år
  • Øwretun barnehage, 5 avd. 1-6 år.

Privat barnehage:

• Sivil- Saras eventyrbarnehage, 1 avd. 1-6 år.

I henhold til plan- og bygningsloven § 12-10 legges detaljregulering for Solhellinga boliggrend (BB6 – Grønli) Plan-Id- 201801 ut til høring og offentlig ettersyn etter 1.gangs behandling i Formannskapet, 24.01.2019, sak nr 1/19.

Frist for høringsinnspill er 13. mars 2019

Følg denne lenken for å lese mer om høringa

Nasjonal tilskuddsordning for inkludering av barn i lavinntektsfamilier skal bidra til at alle barn, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon, skal ha mulighet til å delta jevnlig i minst én organisert fritidsaktivitet sammen med andre.

Løsningen for å nå barn vil variere fra kommune til kommune og frivillige organisasjoner, og idretten som allerede får offentlig støtte forventes å bidra i de ulike løsningene.

Administrasjonen har lagt fram et budsjettforslag for 2019 og en økonomiplan for 2019 – 2026 til politisk behandling. Første behandling gjennomføres i formannskapet 15. november.

I Alvdal og Folldal veterinære vaktdistrikt kunngjøres konkurranse om to avtaler om veterinærvakt:

En midlertidig avtale fra 10.10.2018 til 01.05.2019 og

en avtale fra 10.10.2018 og ut gjeldende anbudsperiode til 31.08.2019.

Følg denne lenken for å lese mer.

Informasjon om siste frist-kampanje for tilbud om HPV-vaksine til unge kvinner.

Fra midten av september gjennomfører Folkehelseinstituttet en ny informasjonskampanje som skal sikre at alle unge kvinner er orientert om tilbudet. Kampanjen vil også minne de som allerede har startet vaksinering, om å ta alle tre dosene for å oppnå best effekt.

For å få gratis vaksine gjennom programmet må unge kvinner født 1991 eller senere, starte vaksinasjon (1. dose) senest i desember 2018 og den siste av de tre dosene må være tatt innen 1. juli 2019.

Ta kontakt med helsestasjon på telefon 62489087.

Oppheving av «Totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark» for kommunene i Midt-Hedmark Brann- og redningsvesen IKS.

Vedtak om totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark som også gjaldt faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill oppheves for kommuner i MHBR sitt området.

Det gjelder kommunene Åsnes, Våler, Elverum, Trysil, Engerdal, Rendalen, Stor-Elvdal, Alvdal, Folldal, Tynset og Tolga.

Opphevelsen av totalforbud gjelder fra og med 13.august 2018.

I henhold til plan- og bygningslovens kap. 11 vedtok Alvdal kommunestyre den 21.06.18, sak 33/18 kommuneplanens samfunnsdel, mot 2030.

Kommuneplanens visjon og verdier, mål, strategier og satsningsområder legges til grunn for virksomhetsplan, sektorplaner og andre kommunale planer.